Selecteer een pagina

De Konrad bieren doen het goed. Er zijn inmiddels 11 soorten, die hun weg binnen naar vele afnemers. Ongeveer 60% van die afnemers bevinden zich op de Tsjechische thuismarkt. Het overige deel vindt zijn weg naar afnemers in Duitsland, Frankrijk, Italië en naar de Nederlandse vestiging Konrad Nederland.

Het lichte bier, de ‘Elf’ is het meest populair. Maar kennis roemen de ‘Twaalf’ die vorig jaar op de internationale bierbeurs in Engeland werd gekozen tot beste pils ter wereld.

Ooit was de productie van de Konrad brouwerij ruim 400.000 hectoliter. Vorig jaar werd 75.000 hectoliter bier gebrouwen. De productie wordt geleidelijk opgevoerd. Dit jaar wil met de 100.000 hectoliter grens weer doorbreken.

Vorige week werd het 140-jarig bestaan van de brouwerij gevierd. Daarbij Spytihnev geïntroduceerd, een speciaalbier gebrouwen met een bijzondere hopmethode. Tijdens die introductie vertelde Peter Hostas, brouwer en directeur van de brouwerij, dat alle renovaties gereed zijn en dat nu volop wordt ingezet op verdere verbetering van het energieverbruik. Daarbij is kostenneutraal energiebeheer het streven.

Een brouwerij van 140 jaar, maar inmiddels enkele keren gemoderniseerd, dat vraag om een kijkje in de keuken:

140 jaar brouwerij Vratislavicky Konrad