Selecteer een pagina

De leden van de Florida Fish en Wildlife Conservation Commission stonden raar te kijken toen ze het verhaal hoorden over de actie van Fernando Caignet Aguilera. De 64 jarige inwoner van Miami liep deze week de Santa Ana Market binnen in zijn woonplaats binnen. Daar legde hij een alligator op de toonbank en vertelde dat hij deze wilde ruilen voor een krat bier. Of hij naar Konrad bier vroeg of een ander merk is niet bekend.

alligator“Het is bizar en ik heb het nog nooit meegemaakt’, reageerde een verslaggever van NBC, die als één van de eerste ter plaatse was. ‘Wie wil er nu een ruim één meter lange alligator ruilen voor twaalf flesjes bier.’

Fernando Caignet Aguilera beweerde dat hij de alligator in het plaatselijke park zag. Het was hem gelukt het beest te vangen in een doos. Maar wat moest hij met dat dier, vroeg hij zich af. Omdat hij zin had in een biertje leek het hem een goed idee het beest voor bier te ruilen.

De poging tot ruilhandel van Aguilera werd vastgelegd op de beveiligingscamera van de supermarkt. Hij probeert de bediende over te halen in te gaan op zijn vreemde voorstel. Nadat deze het aanbod afwees ging Aguilera weg. Buiten bood hij voorbijgangers de alligator nog aan.

Uiteindelijk werd hij gearresteerd. Hij kreeg een proces verbaal voor het illegaal vangen en proberen te verkopen van de gator. Woordvoerder Jorge Pino van de Wildlife Conservation Commission vertelde de aanwezigen dat zelfs kleine alligators gevaarlijk zijn, zeker voor mensen die niet gewend zijn met reptielen om te gaan.

Een alligator voor een krat bier