Selecteer een pagina

Met Konrad appelbier kun je heerlijke koude appelbier koffie maken. In een periode dat het weer langzaam sneller donker wordt, is het een traktatie waarmee je vrienden kunt verrassen. Dutch Coffee, de populaire koude koffie uit Korea, komt naar Nederland. U maakt uw eigen koude appelbier koffie met Konrad appelbier.

Het recept is eenvoudig en de bereidingstijd ongeveer een kwartier. Hieronder voor 4 personen.

Alle gegevens zijn globaal. Met uw eigen fantasie, smaak en beoordeling kunt u het recept naar wens verfijnen

Benodigdheden:

  • 35 gram espressobonen
  • 120 ml water
  • 350 gram vanille ijs
  • halve liter Konrad appelbier
  • 4 theelepels bruine suiker
  • 4 partjes limoen (dun gesneden)

Bereiding:

  1. Maal de espressobonen
  2. Breng het water met de theelepels bruine suiker aan de kook. Na het koken van het vuur halen.
  3. Voeg de gemalen koffiebonen toe aan het water. Roer het goed door en laat het geheel afkoelen.
  4. Laat het geheel door een zeef lopen om koffiedrab te verwijderen
  5. Doe het ijs in een blender en blend het tot een gladde massa.
  6. Voeg de gezeefde koffie toe
  7. Giet het geheel gelijkelijk in vier grote glazen (circa 170 ml)
  8. Voeg het Konrad appelbier voorzichtig toe
  9. Zet eventueel ter garnering een partje limoen op de rand

 

Appelbier koffie