Selecteer een pagina

De afgelopen tien jaar was in drie hallen van de brouwerij een automuseum gevestigd. Er stonden ruim 150 historische voertuigen. Auto’s en motoren van diverse merken en leeftijd. Naast Tsjechen werd het automuseum bezocht door Duitsers, Polen en Nederlanders, maar ook Australiërs en Amerikanen vonden de weg naar het museum.

Eind vorig jaar werd besloten de brouwerij uit te breiden. Door de bouw van een stookruimte zal op zijn minst één hal van het museum worden opgegeven. Doordat de tentoonstellingsruimte hierdoor aanzienlijk is verminderd is besloten de opzet van het museum te herzien.

Zaporozhets

Een Russische Zaporozhets

Uiteindelijk is gekozen voor één thema. Dat dit Ferdinand Porsche werd lag volgens velen voor de hand. De bekende ontwerper is geboren op korte afstand van de brouwerij in Wroclaw. Op 1 mei 2014 wordt de nieuwe expositieruimte geopend. Vanaf die dag kunnen bezoekers voornamelijk varianten zien van de Volkswagen en Porsche. Niet alleen volledige auto’s, maar ook motoren, schilderijen, 3D-kunst en veel meer. Ter vergelijking en uitleg staan ook enkele andere automerken tentoongesteld, zoals Tatra, NSU en Zaporozhets.

Het automuseum is op zaterdag en zondag geopend van 10 tot 16 uur. Bij groepen van meer dan tien personen is het mogelijk een afspraak in de week te maken.

Automuseum in de brouwerij aangepast