Selecteer een pagina

IJs visser zitten de hele dag in hun vishuisje. Op een gegeven moment is hun bier op. Om dit probleem op te lossen bedacht Jack Supple, de president van Lakemaid Bier in Wisconsin, de bier bezorging per drone.

‘Natuurlijk bedacht ik het niet zelf’, geeft Jack eerlijk toe, ‘ik zag Jeff Bezos van Amazon bij het programma ’60 minutes’. Daar vertelde hij over zij in de toekomst pakketjes willen bezorgen. We dachten direct aan de vele gebouwen, torens, hoogspanningsleidingen en ander obstakels waarmee hij problemen zal krijgen. Maar onze jongens in hun vishuisjes hebben daar geen last van. Ze kennen van elk huis de GPS-coördinaten, hun plek op het meer, dus ons moest het wel gaan lukken. Bovendien zou onze drone lager vliegen dan de 400 voet (121 meter) die de FAA (Federal Aviation Administration) eist’.

Dus huurde Jack Supple een drone om zijn testen te doen en schoot deze video:

De drone vloog met succes over Lake Waconia, een meer van 3000 hectare, naar de drie ‘bunnies’ die voor de video in een ijshuisje had ondergebracht. De pers kreeg lucht van de video en de uitzending werd een hit op de plaatselijke sociale media. Gestimuleerd door de enthousiaste reacties bestelde Supple een zwaardere, eigen drone. Een acht bladige die gemakkelijk een 12-pack zou kunnen dragen.

Maar toen kwam het telefoontje van de FAA. Zij vertelden Supple dat hij minimaal twee overtredingen beging. Ten eerste vloog hij binnen 30 mijl van de luchthaven van Minneapolis. Ten tweede was de video enthousiast ontvangen en dat betekende reclame voor zijn bier en dus commercieel gebruik. En dat het gebruik van drones voor commercieel gebruik is verboden in Amerika, waarschijnlijk nog tot eind 2015. Ze stuurde Supple een boekwerk van 87 pagina’s met de regels, zodat hij het zelf nog eens na kon lezen.

Voorlopig doet Lakemaid Bier alleen testjes, die niet worden gefilmd, en krijgen de ijsvissers dus geen bier bezorging per drone.

Bier bezorging per drone