Selecteer een pagina

We mogen het hardop zeggen ‘Konrad alcoholvrij bier is supergezond’. En dan bedoelen we niet de succesvolle verkoop ervan, want die gaat gestaag omhoog omdat het ook nog eens lekker is. Nee, we bedoelen echt gezond.

Dat komt onder andere omdat Konrad bieren wordt gemaakt van zuivere, natuurlijke ingrediënten en geen chemische toevoegingen bevat. Maar dat verhaal vertelden we al eens.

Minder calorieën

Misschien is het leuk het verhaal wat algemener te vertellen. Te beginnen met een vergelijking tussen alcoholvrij en alcoholhoudend bier. Omdat het allebei in principe met dezelfde ingrediënten wordt gemaakt zit het enige verschil in de hoeveelheid alcohol. En minder alcohol betekent minder calorieën. Een vaasje (glas van 25 cl) gewoon bier bevat ongeveer 105 kilocalorieën. Het aantal calorieën van een alcoholvrij biertje varieert van 45 tot 55, afhankelijk van de hoeveelheid alcohol (zie hieronder). Ter vergelijking, een glas cola van 25 cl bevat 100 kilocalorieën.

Gezonde stoffen

De ingrediënten van bier zijn natuurlijk. Een zuiver bier, zoals Konrad, bestaat uit water, gerst, hop en mout. Er zijn brouwers die aan hun bier ingrediënten toevoegen, bijvoorbeeld conserveringsmiddelen om de houdbaarheid te vergroten. Dat doet Konrad niet. Maar dit valt even buiten de context van dit bericht.

In alcoholvrij bier zit minder of geen alcohol. De hoeveelheid andere natuurlijke stoffen zijn gelijk aan gewoon bier. Het zijn herkenbaar klinkende stoffen als calcium en fosfor, vitamines en mineralen die in het gebruikte water en de gerst, hop en mout zitten.

In frisdranken zitten die gezonde stoffen of noodzakelijke bouwstenen niet. Ook daarom is frisdrank minder gezond dan Konrad alcoholvrij bier. Frisdranken bevatten wel een aanzienlijke hoeveelheid slechte suiker. De suikers in frisdranken zijn vaak toegevoegd. Soms is het gewone suiker, steeds vaker echter zijn het kunstsuikers als Aspartaam. Alcoholvrij en gewoon bier bevatten van nature ook suikers, die uit bijvoorbeeld het gerst komen bij het maken van bier.

Konrad alcoholvrij bier is supergezond. Gezonder dan frisdrank of gewoon bier. Maar het allermooiste aan het alcoholvrije bier van Konrad is dat het een lekker alternatief is. Het smaakt naar gewoon bier en dat was precies de bedoeling.

Konrad alcoholvrij bier is supergezond