Selecteer een pagina

Bier uit dier. Ja, je leest het goed. Niet dat het bier wordt gemaakt uit dier, maar het wordt er wel uit geschonken. Wanneer de jongens van BrewDog op het idee kwamen is niet bekend. Ze waren ongetwijfeld flink dronken. Waarschijnlijk te veel gedronken van Armaggedon, het bier met het hoogste alcoholpercentage (65%).

bier uit dierHet streven naar zo’n percentage en gekte bracht ze bij Bier uit dier. Zelf noemen ze het bier, met een alcoholpercentage van 55%, The End of History. Een fles(je) van 33cl kost circa 500 euro.

Smerig

Volgens kenners is het bier uit dier niet te drinken. De prijs wordt dan ook voor een belangrijk deel bepaald door de gimmick en het opgezette die waarin de fles is verpakt. De jongens van BrewDog zweren dat het gebruikte dier een natuurlijk dood is gestorven.

Wie een exemplaar wil hebben, vanwege de communicatiewaarde of de verpakking, heeft pech. Het is voorlopig het uitverkocht.

Frank Zappa

Als troost bevelen ze hun bier Tactical Nuclear Penguin aan. Maar die is met een prijs van 50 euro, een gewone fles en 32% alcohol, nauwelijks een alternatief te noemen. Slechts de serveerwijze kan onze goedkeuring wegdragen als we lezen dat je het moet drinken als whisky en onder het genot van een Frank Zappa CD.

Bier uit dier