Selecteer een pagina

Schuif de Nutella en andere chocolade pasta maar aan de kant. Want nu is er bierpasta, een chocoladepasta op basis van bier. Velen hebben het eerder geprobeerd. De gerenommeerde Italiaanse patissier Pietro Napoleone is het gelukt vloeibaar bier smeerbaar te maken.

bierpastaDe innovatie werd gepresenteerd tijdens de Salon del Gusta, de voedselbeurs in de oude Fiat fabriek in Turijn. Volgens kenners heeft de pasta een uitzonderlijke smaak en ruikt het naar zoet bier. Het smeert met een grote spreiding, proeft als een taartvulling en is heerlijk met kaas of als aperitief.

Na langdurig experimenteren met diverse biersoorten zijn er nu twee soorten bierpasta. Een fijne en een bier met een meer intense, sterkere smaak. De ene gemaakt van een blond bier, de ander van een kloosterbier.

Het is helaas (nog) niet te koop in Nederland. Het kan wel worden besteld bij Selfridges in Engeland. “We kozen dit product omdat het eigenzinnig en lekker is’, zegt Nicola Waller, manager voeding bij Selfridges, ‘Het heeft de perfecte samenstelling en is gemaakt van kwalitatieve producten. Niet alleen perfect voor bierfanaten is dit smeerbare bier een uniek product op toast’.

Bierpasta