Selecteer een pagina

Nederlanders houden van lijstjes. Wat zegt ik, de hele wereld houdt van lijstjes. Dagelijks verschijnen er lijstjes, de 10 beste van dit, de 11 grootste van dat. En bijna wekelijks verschijnen er ook overzichten van het beste, lekkerste of donkerste bier. Je kunt het zo gek niet verzinnen of er bestaat of komt een lijstje van.

Ook Konrad is regelmatig terug te vinden in dit soort lijstjes. Soms is het slechts grappig bedoelde opvulling van een tijdschrift, maar gelukkig staat Konrad ook vaak op overzichten waar gerenommeerde bierkenners het bier jureerde. En natuurlijk zijn we daar als Konrad Nederland dan best trots op.

Maar wij hebben onze eigen top 5. De top 5 van bieren in de wereld in willekeurige volgorde.

1. Het biertje dat je in je hand hebt

Als je nu een biertje vasthoudt, geweldig toch. Het is wellicht niet het beste bier dat je ooit hebt gehad. Maar hé, beter één biertje in je hand dan 12 in een krat bij de supermarkt.

2. Je volgende biertje

Wat is beter dan het biertje dat je nu drinkt. Het volgende biertje natuurlijk. Als je je biertje bijna op hebt is het geweldig te weten dat er een volgende op je staat te wachten.

3. Het beste biertje dat je je kunt herinneren

We hebben allemaal goede herinneringen aan een paar biertjes. Alleen er aan denken geeft al een fijn gevoel. Het hoeft niet eens het allerbeste biertje te zijn, maar het maakt je blij. Voor mij is dat Konrad Sint Paul. Een heerlijk kloosterbier met een geweldige smaaksensatie. Ik weet nog wanneer ik het voor het eerst dronk, ik herinner me de eerste slok en de zuivere, volle smaak.

4. Het gekregen biertje

Geef maar toe, een gekregen biertje smaakt goed. Niet omdat het gratis is. Misschien kreeg je het van een vriend die zijn enthousiasme voor een bier met je wilde delen. Dat is toch prachtig. Ok, het kan tegenvallen. Maar wie kijkt een gegeven paard in de bek of wie spuugt in zijn glas bij een gegeven biertje.

5. Een Konrad assorti

Een paar Konrad Royal Dutch, een Konrad Red King en een paar Konrad Kapucijners. Flauw? We zijn Konrad Nederland, we houden van ons bier. Probeer het en je zult zien dat je ook een fan wordt.

De top 5 van bieren in de Wereld