Selecteer een pagina

Ter afsluiting van de introductieweek van de TU in Eindhoven wilde de organisatie geen ‘ingewikkeld gedoe met polsbandjes’. Dus besloot ze het eerste en direct grootste alcoholvrije bierfeest te geven. Op zoek naar het lekkerste alcoholvrije bier kwamen ze uit bij Konrad.

Konrad alcoholvrij

Het alcoholvrije bier van Konrad wordt als enige in zijn soort geleverd in vaten. Maar voor de 8.000 liter die in Eindhoven nodig was om de dorst van de verwachte 3500 aanwezigen te lessen werd het geleverd in tanks. Konrad zorgde direct ook maar even voor de ruim twintig tappunten, duizenden plastic bekertjes en wat frisdranken.

Controle

De gemeente Eindhoven had vooraf aangekondigd dat streng zou worden gecontroleerd op jongeren onder de 18 jaar die alcohol drinken. Meerdere toezichthouders zouden er op gaan toezien of de Drank- en Horecawet zou worden nageleegd, waarschuwde de gemeente de organisatoren. Met circa 40% van de verwachte aanwezigen onder de 18 wilde de introductiecommissie geen risico lopen. En ze zag een mooie kans in het promoten van het eerste en grootste alcoholvrije feest. Dat betekende geen polsbandjes, geen gezeur en geen dronkenmantaferelen op de campus.

Bij andere feesten tijdens de introductieweek werd wel gewoon bier met alcohol geschonken, waaronder Konrad Dutch.

konrad-eindhoven

Uitgebreide voorbereiding voor het grootste bierfeest

konrad-eindhoven2

en het werd een groots feest, ook al was er vanzelfsprekend meer aandacht voor de optredens dan voor dat heerlijke Konrad alcoholvrije bier

en het werd een groots feest, ook al was er vanzelfsprekend meer aandacht voor de optredens dan voor dat heerlijke Konrad alcoholvrije bier

 

Konrad bij het grootste alcoholvrije bierfeest