Selecteer een pagina

Vandaag precies 140 jaar geleden opende in Vratislavice de brouwerij haar deuren. Hoewel in de loop van de tijd veel is gebeurd, is het bier onveranderd. Het communisme, de Tweede Wereldoorlog, een andere eigenaar en een andere naam, het waren soms roerige tijden, het spytihnevbier heeft er niet onder geleden.

Om het 140 jarig bestaan te vieren is een speciaal bier gebrouwen, dat ‘spytihnev’ is gedoopt. Het bier is gebrouwen met een speciaal soort hop, dat eerst een maand in het bier is geweekt. Hierdoor is het uiteindelijk gebrouwen bier nog aromatischer en extra bitter.

Met de hop-methode is in 2013 geëxperimenteerd en tijdens enkele festiviteiten zijn try-outs gedaan. Bezoekers die het bier dronken waren zeer enthousiast en positief. Het bier wordt vanaf vandaag officieel geleverd. De 140 Spytihnev is verkrijgbaar in 0,5 liter flessen en op vat.

Spytihnev II van Bohemen

Spytihnev II van Bohemen

Spytihnev is een plaats in Tsjechië met een kleine 1700 inwoners.

Maar het bier is officieel genoemd naar Spytihnev de Tweede, Graaf van Bohemen, zoon van koning Bretislav en oudste broer van Konrad (naar wie de brouwerij is genoemd)

Jubileumbier bij 140-jarig bestaan