Selecteer een pagina

‘Kijk eens hier, Konrad Appelbier’, zegt Theo als ik bij hem binnenloop. Hij reikt me een halve liter fles aan. Op het etiket zie ik een appel. Dat het appelbier is lijkt me duidelijk. ‘Het is een alcoholarm bier met rode appels’, vervolgt Theo, ‘neem het maar mee en ik ben benieuwd wat je ervan vindt’.

Half acht ’s avonds, als het bandje begint te spelen bij De Wereld Draait Door, loop ik naar de koelkast. Even later schenk ik mijn eerste appelbiertje. Het bier is rood. Dat is de eerste verrassing.

Direct ruik ik de mengeling van bier en appel. Langzaam breng ik het glas naar mijn mond om de geur nog wat beter op te nemen. Dan een eerste slok. De smaak is fris. Zacht prikkelt de appel mijn gehemelte. Geleidelijk volgt het bitter en gaat de smaak over in een kenmerkend helder bierbitter. De afdronk heeft de wrange smaak van een volwassen biertje.

Het alcoholarme bier bevat minder dan 0,5% alcohol. Zoals alle bieren van Konrad bevat ook dit appelbier alleen natuurlijke ingrediënten. Het water uit de eigen bronnen, hop van de eigen velden en ook de appels zijn onder strenge controle gekweekt, geselecteerd en verwerkt in eigen beheer.

Konrad Appelbier is, naast Konrad Chytron, een welkome aanvulling voor diegenen die van een fris fruitbiertje houden.

Konrad Appelbier