Selecteer een pagina

Vanavond speelt AZ Alkmaar in Liberec tegen Slovan Liberec, de voetbalclub uit de hoogste Tsjechische klasse. Liberec is ook de vestigingsplaats van Konrad Bier. Het is de dus te hopen dat de supporters een lekker stuk kaas van de kaasmarkt uit Alkmaar hebben meegenomen. Want bij het zuivere Konrad Bier kun je goed een lekker stuk kaas eten.

De bierbrouwerij van Konrad ligt circa 7,5 kilometer van stadion De Nisy, genoemd naar de rivier de Nisa. Deze rivier, een zijrivier van de Oder, loopt door Tsjechië, Polen en Duitsland.slovan-liberec

Het stadion van Slovan Liberec heeft een capaciteit van 9.900 en bestaat uit één ring die rondom geheel is overdekt. Het kleine stadion heeft ondanks zijn geringe grootte meerdere topclubs mogen ontvangen. De afgelopen jaren speelden onder andere AC Milan, Liverpool, Olympique Lyon, Borussia Dortmund, Schalke 04 in het stadion tegen Slovan Liberec. Ook werden er een paar keer internationale wedstrijden gespeeld van het nationale team van Tsjechië.

Slovan Liberec is opgericht in 1958 en toen ontstaan uit een fusie van twee clubs uit Liberec. Lange tijd was het een middenmoter in, wat wij zouden noemen, de rechterkant van het klassement. Maar na de start van de Tsjechische compititie in 1972 gaat het beter. In 2002 werd Slovan zelfs, als eerste club buiten Praag, kampioen van Tsjechië.

Vanavond dus AZ Alkmaar dus in De Nisa tegen Slovan Liberec. Dat deden ze eerder in 2007, tijdens een groepswedstrijd van het UEFA-toernooi. Toen eindigde wedstrijd in een gelijkspel (2-2).

Slovan Liberec tegen AZ