Selecteer een pagina

Gisteren zat ik in Stadscafé Oudaen in Utrecht. In afwachting van de relatie waarmee ik had afgesproken keek ik wat naar de voorbijgangers op de Oudegracht en bladerde door een horecablaadje dat op mijn tafel lag. De relatie belde dat hij een kwartier vertraging had. Dat kan gebeuren, dacht ik. Verveeld bestelde ik nog een jus d’orange.

Ik kon natuurlijk een spelletje doen op mijn smartphone. Maar daar had ik geen zin in. Toen herinnerde ik me een spelletje waarover iemand een paar weken geleden had verteld. Een soort solitaire met bierdoppen. Ik liep naar de bar en vroeg een pen en een paar bierdoppen en zette het spelbord op door lijnen te tekenen op het horecablaadje.

Het spel ‘solitaire met bierdoppen’

solitaire-met-bierdoppenTeken een vierkant en maak daarin 25 hokjes door er vier horizontale en verticale lijnen in te tekenen zoals hiernaast.

Leg negen doppen zoals in de tekening.

Het gaat er bij het spel om dat, door met een dop horizontaal, verticaal of diagonaal over een andere dop te springen, uiteindelijk één dop overblijft precies in het midden.

Een geslagen dop haal je van het speelveld.

Als je het goed doet is het spel in acht sprongen gespeeld.

[AnythingPopup id=”2″]

 

Solitaire met bierdoppen