Selecteer een pagina

“Wie zei dat Konrad 12 tot de beste bieren van de wereld hoort?” Het zou een vraag kunnen zijn in een Bier-versie van Trivial Persuit. Maar het spel werd onlangs uitgebracht in Belgie en kreeg de titel ‘België, Land van het Bier’. Met 1800 vragen is het gezelschapsspel een ludieke manier om de wereld van de Belgische bieren te ontdekken.

Het Belgische spel is een aanvulling op de Franse versie die over wijn ging. Nu is er dus een quizspel om het Belgisch brouwerserfgoed te eren. “Bier maakt deel uit van onze nationale trots, het is als het ware een erfgoed van België. Met deze collectors-editie kunnen onder andere bierliefhebbers hun kennis testen en ook bijschaven”, aldus Gaëtan De Borman van Trivial Pursuit.

Het bordspel focust op 1.500 biersoorten van zowel kleine als grote brouwerijen in zes verschillende categorieën (Aardrijkskunde, Type bier, Geschiedenis, Productie, Cultuur en Gastronomie en Verrassing). Een volleerd bierkenner hoef je niet te zijn, aangezien het doel nog steeds “samen spelen met vrienden en familie” is.

De speciale Trivial Pursuit is sinds begin augustus in beperkte oplage beschikbaar in Belgische biershops, drankcentrales, stripwinkels en musea. Voor toeristen is een mini-versie gemaakt in het Engels.

trivial-persuit

Bier-versie van Trivial Persuit